blog-01

Руснаци разпродават имотите си в България

Все повече руснаци разпродават имотите си у нас. Според проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate, масово руски собственици на ваканционни имоти у нас продават имотите си. Една от причините за това е влошеното икономическо състояние в страната им, което оказва сериозно значение относно пътуването и поддръжката на имотите, които притежават в нашата страна.

А от друга страна все повече купувачи на такъв тип имоти са българи сочи статистиката. В този тип имотни сделки българското участие достига до 60% от всички купувачи на ваканционни имоти по морето и почти 70% от тези в зимните ни курорти.

В същото време освен роден интерес за покупка на такъв тип имот има от Западна Европа, както и от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е за имоти в ценови диапазон от 15 до 25000 евро, като целта обикновенно е да се използват за почивка между седмица и две, а през останалото време да се отдават под наем.

„Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро на квадратен метър в Банско и 400 евро на квадратен метър по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми”, коментира Горян Върбанов от Newestate

Малко статистика и от нас NewHomeBulgaria.com: 25% българи 75% рускоговорящи като общо количество сделки Туристически имоти на морето. В числото влизат рускоговорящи от израел и германия. Принципно има повишен интерес от Българи но като общо количество рускоговорящите си остават сериозен лидер.

Brands & Partners