blog-01

Недвижими имоти на морето Сарафово Бургас

Недвижимите имоти в кв. Сарафово днес са много популярни сред чуждестранните и българските купувачи. В Сарафово има голямо търсене поради благоприятното си местоположение и добрата инфраструктура.

Курортният квартал Сарафово е част от град Бургас, но се намира на разстояние 5-6 километра от него. Много е удобно - намирате се в спокоен курорт, но разполагате с цялата необходима градска инфраструктура наблизо. С кола или обществен транспорт до Бургас можете да стигнете само за 5-10 минути.

В близост до курорта има международно летище, което е много удобно за туристи и чуждестранни собственици на жилища. В Сарафово има магазини, банкомати, пристанище за яхти и лодки, много ресторанти, детски площадки, спортен клуб, тенис корт и много други. Животът в курорта не спира в края на туристическия сезон. Цялата инфраструктура работи целогодишно. Ето защо Сарафово е идеален за хора, които възнамеряват да пребивават постоянно в България, след издаване на разрешение за пребиваване и постоянно пребиваване.

Курортът е предназначен за семейства. Има дълъг плаж с нежно и чисто дъно. На места пясъкът има необичаен тъмен, а понякога и черен цвят. Той придоби този нюанс поради високото съдържание на желязо и манган. Смята се, че пясъкът по плажовете на Сарафово има лечебни свойства. Между Бургас и Сарафово има терапевтични кални извори и солени басейни.

Плажът в Сарафово има спасителна служба, има ресторанти, барове, платени и безплатни места за отдих, сърф училище, наем на скутери и други забавления. Морето в района на Сарафово е идеално за уиндсърф и кайтсърф.

Курортът е разположен на хълм, от който се разкрива зашеметяваща гледка към морето и Бургаския залив, Странджа планина, както и градовете Бургас, Черноморец и Созопол. А от горните етажи дори можете да видите Поморие.

През последните няколко години недвижимите имоти в квартал Сарафово станаха много популярни и търсени сред чужденци и жители на България. Тук пазарът се развива активно, а на купувачите се предлага голям избор от апартаменти край морето. Цената на апартаментите традиционно зависи от местоположението, близостта на плажа, гледката към морето и наличието на необходимата инфраструктура.

Средните цени за едностайни студия край морето варират от 25-30 хиляди евро. Двустайни апартаменти (с една спалня) ще струват на клиентите около 45-55 хиляди евро а желаещите да закупят тристаен апартамент (с две спални) трябва да приготвят € 80-100 хил. ..

Материалът представя цени за средата на 2019 г.

Brands & Partners