blog-01

Недвижимите имоти в курорта Поморие се търси сред българските купувачи. Тук можете да живеете през цялата година, а пътя до Бургас е 15 минути с кола.

Поморие е голям и популярен курорт на южното Черноморие на България. Градът е разположен на полуостров и има много развита туристическа инфраструктура: десетки хотели, институции, банки, магазини, атракции и голям воден парк.

Туристите имат възможност да се гмуркат, карат сърф и да плават с яхта или лодка. Курортът е идеален за спокойна семейна почивка. Морската вода в района на Поморие е много чиста и прозрачна, а входът на много места е нежен, подходящ за плуване с деца. Има много добре поддържани и красиви плажове  с много ресторанти, барове и други места за почивка. Градът предлага красиви морски пейзажи.

Поморие има собствено пристанище за яхти и лодки. Тук можете да резервирате разходка с лодка по бургаския залив или да отидете на кратко пътуване до съседните курорти.

В град Поморие можете да подобрите здравето си. На територията на града има солено поморийско езеро, известно с лечебната си кал. В близост до езерото има медицински санаториуми, в които се провеждат уелнес процедури под наблюдението на лекари. Терапевтичната кал помага за заздравяване на кожни, ендокринни и пикочо-полови заболявания, както и нарушения на опорно-двигателния апарат.

Поморие разполага с уникален музей на солта, който представя историята на добива и производството му от древни времена. Също така в близост до града има голяма фабрика за производство на вина и ракия. Тук е най-голямата винарска изба в България, където можете да отидете на дегустация.

Курортът има добро местоположение. От тук е лесно да стигнете до Бургас и международното летище, курорта Слънчев бряг и Несебър.

В курорта ще намерите голям избор от недвижими имоти и лесно можете да си купите подходящ апартамент край морето. Недвижимите имоти в Поморие са представени както от бюджетни апартаменти за лятна почивка, така и от луксозни апартаменти. Цената на жилището зависи от площта му, местоположението, близостта до плажа, наличието на гледка към морето и други характеристики.

Минималната цена на едностайно студио в Поморие е 18-20 хиляди евро. Двустаен апартамент до морето ще струва 28-35 хил. Евро, но най-евтиният вариант за апартаменти с две спални ("тристаен") ще струва 45-50 хил. Евро.

Оптималните средни цени за едностайни студия варират между 28-30 хиляди евро. Двустаен апартамент до морето в Поморие ще струва приблизително 50-55 хиляди евро. За голям тристаен апартамент ще трябва да платите 75-85 хиляди евро.

Материалът представя цени за средата на 2020 г

Brands & Partners