blog-01

Недвижимите имоти в град Бургас са чудесни за хора, които искат да живеят целогодишно на морето. Тук можете да си купите апартамент край морето с всички предимства на голям град.

Бургас е културен и туристически център на южното Черноморие на България. Историците смятат, че хората са се появили в този топъл и слънчев регион преди 8 хиляди години. Древните траки стават първите заселници на Черноморието, основавайки тук няколко селища.

Смята се, че град Бургас е основан малко по-късно от древните гърци и първоначално носи името Pyrgos (Πυργος), което в превод от гръцки е „кула”. Според друга версия градът е получил името си от тракийската дума „pyurgos“, което означава дървено укрепление. Днес в околностите на Бургас можете да намерите много исторически паметници, датиращи от древния и римския период.

Днес Бургас е красив и бързо развиващ се град с много атракции и интересни места.

През летните месеци Бургас е домакин на много изложби, концерти и други културни събития. Сред тях са фестивал за пясъчна скулптура, изложба на ретро автомобили, музикален фестивал Burgas Spirit, циркови изпълнения, както и фестивали за вино, бира и балкански храни.

Вероятно най-красивото и романтично място в Бургас е морският парк, признат за паметник на парковото изкуство. Основана е през 1910 г. близо до огромния градски плаж. Паркът има дървета и растения от всички континенти на Земята, и тук са инсталирани статуи и паметници, посветени на исторически фигури и събития. Тук можете да намерите много интересни места.

- летен театър „Охлюва“, където през лятото има много концерти и представления.
- Комплекс Флора, където се провеждат различни изложби и фестивали.
- Наблюдателна площадка с красива гледка към Бургаския залив.

От всяка точка на морския парк има бърза връзка до красивия градски плаж, който се простира на 5 километра. Тук можете да видите много ресторанти, барове, волейболни игрища и други забавления.

Морски парк плавно се влива в парк "Езеро". Има тенис кортове, малък хиподрум, уютни пътеки за пешеходци и колоездачи, както и места за пикници. В близост се намират естествена лечебна кал и лечебни солени басейни.
Един от символите на града е катедралата на свети Кирил и Методий, основателите на славянската писменост. Построен е през 1907 г. под ръководството на италианския архитект Рикардо Тоскани.

Центърът за пазаруване и градски отдих на Бургас могат да се нарекат две пешеходни улици - Александровская и Богориди. Тук има стотици магазини и десетки ресторанти. Ето защо тук винаги има много хора, както туристи, така и жители.

На няколко километра от Бургас е остров Света Анастасия, където се намира православен манастир. През лятото до острова плава корабче с туристи, които ги чака интересна екскурзия и историческа експозиция.

Недвижимите имоти в Бургас тук има стотици интересни апартаменти, от които определено можете да изберете най-подходящия за вас и вашето семейство. Ценовият диапазон също е доста голям. Най-достъпните апартаменти могат да се намерят в комплекс "Меден рудник", който е леко отделен от центъра на града и градския плаж. Най-популярните и скъпи апартаменти край морето в Бургас се намират в престижния централен квартал "Лазур", който е в непосредствена близост до морския парк и градския плаж.

Недвижимите имоти в Бургас могат да се считат за отлична инвестиция. Градът е много популярен и населението му непрекъснато расте. Съответно има голямо търсене на недвижими имоти. Ето защо цените на недвижимите имоти в Бургас непрекъснато растат последните 12 години.

Цените на имотите в Бургас варират значително в зависимост от местоположението. Както отбелязахме, най-ниските цени днес са фиксирани в комплекс Меден рудник. Студио с една стая тук може да бъде закупено за 12-14 хиляди евро. Двустаен апартамент ще струва 33-38 хиляди евро, а за тристаен апартамент трябва да платите 55-60 хиляди евро.

Напротив, в централния комплекс Лазур средните цени на студиото варират от 33-37 хиляди евро. Двустайни апартаменти до морето (с една спалня) ще струват € 45-50 хиляди. Но цените за тристайни апартаменти край морето започват от 90 хиляди евро.

Материалът представя цени за средата на 2020 г.

Brands & Partners