blog-01

Недвижимите имоти в град Варна са подходящи за тези, които искат да купят апартамент край морето и да се преместят там за постоянно. Това е голям пристанищен град, който е икономически и туристически център. Тук има много бизнес възможности и можете да си намерите работа. И разбира се, градът има всички условия за удобен живот.

Варна се намира в северния Черноморски регион на България. Това е голям град, където високата бизнес активност и туристическата индустрия са перфектно комбинирани. В града живеят над 300 хиляди души.

Първоначално на това място през VI в. Пр. Н. Е. Се появява гръцката колония Одесос, която бързо се разширява и се превръща в значително пристанище на Черно море. Впоследствие селището попада в управлението на българското царство, а след това на Византийската и Османската империя. През 19 век градът е освободен по време на Руско-турската война и става част от независима България.

Именно във Варненския некропол е открито най-старото съкровище в света с изработени златни бижута, чиято възраст надхвърля 6 хиляди години.
Варна е основен транспортен център със своето морско пристанище, жп гара и международно летище. От Варна можете лесно да стигнете до повече от 100 града в Европа и света.

Във Варна ще намерите много интересни забележителности. Тук са разположени невероятно красивата катедрала Успение Богородично, военноморският, историческият и черноморският музей, както и делфинариум. Именно във Варна е една от най-големите галерии на изобразителното изкуство в България. В града има огромни древни римски бани, четвъртата по големина в Европа. Недалеч от Варна е невероятна ботаническа градина, в която растат стотици редки и екзотични дървета и растения.

На 14 километра от града има напълно уникален културно-исторически обект - скалният манастир Аладжа. Също така, близо до Варна ще намерите истинско чудо на природата - „Каменна гора“. Това е група камъни с невероятни форми и размери.

Въпреки това, повечето от всички туристи и местни обичат живописния морски парк, разположен на Черно море. Тук можете да намерите много интересни неща: обсерватория, планетариум, амфитеатър за представления, зоопарк, гребен канал, както и много други интересни места и атракции за деца и възрастни.

В града, особено през лятото, се провеждат десетки културни събития - концерти, спортни събития, представления, фестивали, изложби, панаири, научни форуми и други интересни събития.

Варна има много развита туристическа инфраструктура - в града ще намерите стотици магазини, ресторанти, много нощни клубове и дискотеки. На градските плажове също няма да се отегчите. Тук можете да се отпуснете в уютните барове, да карате банан, катамаран или джет, да се занимавате със сърф, кайт сърф или волейбол. В околностите на града има големи голф игрища. Възможно е и лов или риболов.
Варненските плажове са пясъчни и нежни, идеални са за семейства с деца.

Климатът на Варна е близък до средиземноморския. Има доста меки и къси зими, а лятото е много приятно и не е горещо.

Варненските недвижими имоти са голям брой и има много и интересни опции. Можете лесно да си купите подходящо студио или апартамент край морето.

Brands & Partners