blog-01

Вижте кои са Топ 5 на мащабните жилищни сгради в Бургас.

През 2018-а година започна работата по няколко забележителни строителни проекта, а най-луксозният билдинг в града посрещна първите си гости

Росен ТОПКАРОВ http://www.faragency.bg

Дори с невъоръжено око строителният бум в Бургас през последните години е видим от всички. През 2018 година стартираха няколко дългоочаквани проекта, при които отново доминира жилищното строителство. За съжаление, отново липсват типични бизнес сгради, а слабата продажбата на офиси и липсата на ключови инвеститори става тенденция за града. Новите сгради, които предстои да бъдат издигнати в Бургас успешно съвместяват жилищна част, търговски площи и малко на брой, но модерни офиси. От началото на годината досега има няколко проекта с разгъната застроена площ от над 10 хил. кв.м, които са получили разрешение от градската управа, за да се реализират. Цените на жилищата бележат покачване в очаквани граници, а продължаващото им търсене логично ще доведе до ново плавно покачване и през следващата година. Ето и проектите, които определено заслужават внимание.

Резиденция „Лазурен бряг”

Резиденция „Лазурен бряг” заслужава специално внимание, защото е единствената завършена сграда от проектите, с които ще ви запознаем отблизо. Ако в Бургас говорим за апартаменти в клас „луксозни имоти”, на този етап това е единственото място, в което могат да бъдат закупени такива. „Лазурен бряг” изпъква с 22 етажа и РЗП от 24 797 кв. м, което включва 179 жилищни единици, 23 модерни офиса, 188 паркоместа в подземен паркинг и много екстри и удобства за хората, които живеят в нея. Сградата предлага комфорт през цялата година, при наличие на широк спектър от допълнителни услуги, по принцип типични за ваканционен имот. Местоположението й е стратегически подбрано до Морската градина в Бургас, на булевард „Димитър Димов”, който дава лесен достъп до летище, пристанище, близки курорти, всяка точка на града или главните пътища, водещи извън него. В същото време, в „Лазурен бряг" налице е и факторът тишина. В близост до сградата околни имоти няма, нито постоянни шумови източници. Красивата гледка, която е търсена все повече не само от чуждите, но и от родните купувачи и туристи, тук също е налична. Тя е не само към Черно море, но и към две от езерата в Бургас. Паркингът на три подземни и надземно ниво гарантира, че за автомобила винаги ще има място. Общите части са издържани в меки, елегантни линии и материали и обещават висок комфорт, независимо къде из сградата се намирате. Наличните басейн, СПА услуги, конферентна и кинозала гарантират, че скуката определено ще стои далеч. За безопасността и сигурността пък, грижа има 24 часа охрана. Сградата е и с ограничен достъп. В нея място са намерили офиси от най-високия клас „А“, жилища, обитавани целогодишно от своите собственици, жилища, които се отдават под наем, за чието менажиране се грижи инвеститорът, както и имоти, които посрещат своите обитатели за ваканции през избрано от тях време.

„Скай билдинг” в комплекс „Меден Рудник”

През месец май областният управител Вълчо Чолаков и строителният предприемач Стефан Колев направиха първа копка на най-модерния жилищен комплекс в „Меден рудник“ „Скай билдинг”. Сградата ще има умопомрачителни размери и РЗП от 35 000 кв м. Проектът обещава много възможности, услуги и огромен процент озеленяване. Не на последно място паркомясто за всички семейства, детски площадки и малка борова горичка. Планирана като уникално бижу за най-големия комплекс в Бургас, в „Скай билдинг” ще се помещава и първият професионален спортен център по Ушу на Балканите. Очакванията са спортната база да посреща лагеруващи отбори от няколко континента. В нея освен тренировки ще се провеждат национални и международни форуми и състезания. Само преди месец в Бургас завърши Световното първенство по Тай чи, на което капитанът на националния ни отбор Петър Драгоев взе златен медал. Тогава той сподели, че очакванията към въпросния спортен център, който ще се помещава в една от най-мащабните сгради в Бургас са огромни. Това е възможност Бургас да се нареди в световния спортен календар на Ушу, Тай чи и други източни спортове. Изпълнител на проекта е строителна компания „Бургос строй”, а може би най-важното е, че това е сградата в Бургас, която се радва на сериозен инвеститорски интерес. От агенция „Съни БГ”, която продава апартаменти без комисионна споделиха, че голяма хранителна верига иска да има магазин в „Скай билдинг”, както и няколко IT- компании, които търсят точно определен комфорт и разположение на офисите си. Жилищният комплекс в „Меден рудник” на практика ще се превърне в най-модерната сграда там с невиждани досега мащаби и удобства. Продажбите „на зелено” в нея започнаха още преди месеци. Над 40% от жилищните единици са вече продадени, а мераклии да живеят в нов апартамент има много. Купувачите са сигурни в направеното вложение, защото както вече споменахме, строителството ще бъде направено от „Бургос строй”, една от най-сигурните строителни компании на пазара в момента.

Green Residence в комплекс „Славейков”

Green Residence е новата жилищната сграда в един от най-предпочитаните райони за живеене в Бургас, комплекс „Славейков”. Сградата заслужава особено внимание, защото показва всъщност какви са очакванията на младите хора за едно уредено място за спокоен живот. Green Residence се намира на едно много комуникативно място до голям хранителен магазин. В близост преминават големи пътни артерии, които водят към центъра на града, обхода за Созопол и автомагистрала „Тракия“. За да е пълно удобството, има училища и детски градини, което е много важно за младите семейства. Green Residence е с РЗП от 30 000 кв. м, разпределени на седем етажа и подземен етаж с паркоместа за всички живущи там. В момента апартаменти директно от строителя без комисионна и на разсрочено плащане се предлагат от „Унихоум“ на цени от 530 Е/кв. м. Повече от половината търговски площи в сградата вече са капарирани от клиенти. Името на билдинга идва от големия процент озеленяване, което предвижда по проект инвеститорът. На практика последният етаж от тази сграда ще представлява истинска зелена градина. Зелени площи са предвидени още при организацията на екстериора и вътрешните части. Един от плюсовете на сградата е, че мястото, където тя се намира е сравнително просторно като едновременно с това комуникативно. При строителството ще бъдат използвани материали от европейски производители, лицензирани за най-високо качество при хидро-, топло- и шумоизолация.

„Еделвайс” в комплекс „Изгрев”

Новата строителна зона в Бургас между квартал „Ветрен” и комплекс „Изгрев” предизвика огромен интерес сред инвеститорите още след като общината обяви, че има изготвен ПУП. Зоната ще съвместява жилищно строителство, бизнес сгради и малки екологични производства. Първият жилищен проект, който започна да се изгражда преди три месеца представлява модерна сграда от ново поколение, която ще се появи между хотел „Авеню” и МОЛ „Бургас Плаза”. Билдингът ще бъде вдигнат от строителна компания „Бургос строй” собственост на общинския съветник от ГЕРБ Стефан Колев. „Еделвайс” се включва в портфолиото от жилищни сгради на Колев, който е от 15 години в бранша и досега е направил десетки сгради в жк „Меден Рудник”, жк „Възраждане”, жк „Братя Миладинови”, жк „Лазур” и центъра на Бургас. От строителната компания казаха, че се придържат към ценови диапазон, който да е по силите на едно младо семейство като идеята е в сградата да живеят повече млади хора. Това на пръв поглед интересно решение има своето обяснение, защото освен заложените по проект търговски площи, магазини, ресторанти, фитнес център, СПА зона и офиси, в сградата ще има и детска градина. „Еделвайс” ще се простира в три крила, с общо РЗП 15 800 кв.м. Комплексът ще е от затворен тип с много екстри, които липсват в стандартните жилищни кооперации. Тези негови мащаби го превръщат в една от най-големите инвестиции до този момент, правена в такава сграда в Бургас. В момента цената на жилищните единици е повече от атрактивна, а тази на търговските площи започва от 900 евро на квадрат. Важно е да се знае, че апартаменти без комисионна продава агенция за недвижими имоти „Съни БГ”.

„Флора Панорама” в „Лазур”

Проектът „Флора Панорама“ в комплекс „Лазур” на практика е пред завършване. Стартът му бе съпътстван с известно недоволство от хората в района, които изтъкваха причини като презастрояване и липса на озеленяване в района на сградата. Инвеститор на мащабния проект е „Трия инвест” ООД и в отговор на недоволството заложи огромен процент озеленяване при завършения вид на билдинга. „Флора Панорама” прави впечатление с осемнайсетте си етажа, които наподобяват морски вълни и се разминават красиво в пространството. Използвани са сложни форми, големи конзоли и елементи като извити стъклени парапети, а при изграждането на обема роля има светлосянката. Материалите са най-новото, до което има достъп световното строителство в момента. Почти всички апартаменти в проекта „Флора Панорама” имат гледка към морето, а вътрешното им пространство е максимално оптимизирано. Сградата е близо до Морската градина и е разположена на 23 970 кв. м разгърната площ, разполага със126 луксозни апартамента, 9 офиса и 153 подземни паркоместа на три подземни нива. Инвеститорът е заложил изграждането на станции за зареждане на електроавтомобили в бъдещия надземен паркинг. В същото време ще бъде осигурена и инфраструктура за индивидуално захранване на електромобили на 150 паркоместа в подземния гараж. Захранването ще е безплатно, а енергията ще се осигурява от слънчеви панели, разположени на южните покривни тераси. Фотоволтаичната система ще обезпечи и електроенергията за общите части на сградата. Енергийната ефективност на сградата включва използването на енергоефективни строителни материали - тухли с повишени топлоизолационни качества, ефективна цялостна топлоизолационна система, енергоефективни профили и стъклопакети. По този начин необходимата за отопление и климатизация енергия се очаква да бъде в пъти по-ниска в сравнение с по-стари сгради без добра изолация.

 

 

Brands & Partners